Türk Tabipleri Birliği’nin süreli yayınlarından Toplum ve Hekim Dergisi’nin Temmuz-Ağustos 2023 sayısı yayımlandı. Yayımlanan sayıda on makale yer alıyor. Yazılar arasında dosya editörlüğünü Dr. Osman Öztürk ve Dr. Onur Hamzaoğlu'nun yaptığı “AKP’li 20 Yılın Bilançosu” başlıklı dosyasının üçüncü bölüm yazılarından altı makale bulunuyor. Bu bölümde son yirmi yılda üniversite hastaneleri, mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi, ilaç politikaları irdeleniyor.

“COVID-19 Pandemisi” başlıklı bölümde yaş ayrımcılığı, hekimlerin pandemi dönemindeki çalışma koşulları ve aşılanma durumlarına ilişkin iki araştırma ile birlikte dünyada ve Türkiye’de COVID-19 döneminde fazladan ölümlerin incelenmesine dair bir makale yer alıyor.

“Halk Sağlığı” başlıklı son bölümde ise halk sağlığı uzmanlık eğitimini tarihsel önemine ilişkin bir yazı bulunuyor.

Yayın hayatına 1978 yılında başlayan Toplum ve Hekim, pandemi sürecinde yenilenen internet sayfası ile 45 yıllık makale arşivini de erişime açtı. Bu süre içerisinde yayımlanan tüm sayı ve makalelerin tam metnine internet sayfasından ulaşılabiliyor.

Toplum ve Hekim internet sayfasına https://www.belgelik.dr.tr/ToplumHekim adresinden erişilebilir. Sayfada abonelik bilgilerine ulaşmak da mümkün.