Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Osahon Enabulele Hatay Tabip Odası, TTB ve SES Hatay Deprem Koordinasyon Merkezi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay’daki Sağlık Kurumlarını Ziyaret Etti

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davayı takip etmek için TTB’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Dünya Tabipleri Birliği (DTB) Başkanı Dr. Osahon Enabulele, Adana ziyaretinin ardından Hatay Tabip Odası, TTB ve SES Hatay Deprem Koordinasyon Merkezi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay’daki sağlık kurumlarını ziyaret etti.

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut ve TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı’nın da yer aldığı TTB heyeti ile TTB ve SES Hatay Deprem Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Dr. Enabulele, koordinasyon merkezinde görev alan gönüllü hekimler/sağlık emekçileri ziyaretleri için kendisine teşekkür ederek hediye sundu. Dr. Enabulele, İskenderun’daki özel hastane ve devlet hastanesi ziyaretleri sırasında hekimlerin/sağlık emekçilerinin sorunlarını dinleyerek görüş ve önerilerini aldı.

DTB Başkanı Dr. Enabulele, İskenderun'da Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret etti. Gerçekleştirdiği ziyaretlerde hekimlere/sağlık emekçilerine scrubs ve küçük hediyeler veren Dr. Enabulele, çalışanların bayramlarını da şimdiden kutladı.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden DTB Başkanı Dr. Enabulele, hastane başhekimi Dr. Sıtkı Sönmez ile bir araya geldi. Dr. Enabulele, ayrıca hastanede görevli hekimlerin/sağlık emekçilerinin sorunlarını dinledi.

DTB Başkanı Dr. Enabulele, Hatay ziyareti sırasında TTB, SES ve Hatay Tabip Odası’ndan oluşan heyetle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş’ı da ziyaret ederek deprem sonrası sağlık hizmetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Depremzedelerin barındığı çadırkenti de ziyaret ederek gözlem yapan DTB Başkanı Dr. Enabulele, bölgede faaliyet yürüten hekimlerle/sağlık emekçileriyle yemekte bir araya geldi.