Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği (İSİH) Kolu Yürütme Kurulu, Marmara Bölgesi’ndeki işyeri hekimleriyle 7 Mart 2026 günü Tekirdağ’da bir araya geldi.

Buluşmaya TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Güzide Elitez ve TTB İSİH Kolu Yürütme Kurulu üyeleri ile İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli ve Edirne’den işyeri hekimleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Albayrak yaptı. Dr. Güzide Elitez son dönemde işçi sağlığı ve işyeri hekimliği alanında yaşanan sorunlardan söz ederken; Tekirdağ Tabip Odası İSİH Komisyonu adına Dr. İlker Meşe de illerindeki çalışmaları ve yaşanan sorunları paylaştı.

Açılış bölümünün ardından TTB İSİH Kol Başkanı Dr. Figen Şahpaz, 2024-2026 dönemi çalışma raporunu ve önümüzdeki dönem programını aktardı. TTB İSİH Kol Sekreteri Dr. Mahmut Celal Mestçioğlu, İstanbul Tabip Odası’nın “İstanbul’da Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerine Bağlı Çalışan İşyeri Hekimlerinin Çalışma Yaşamı” başlıklı araştırma raporunun sunumunu paylaşırken; Dr. Figen Şahpaz kolun “Kamusal-Toplumcu İşçi Sağlığı Hizmet Sunum Modeli” önerisini sunarak tartışmaya açtı.

Etkinliğin son bölümünde ise Dr. Aytaç Aras’ın kolaylaştırıcılığında “İşyeri Hekimliği Alanındaki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı forum düzenlendi.

TTB İSİH Kolu Faaliyet Raporu için tıklayınız.

“Kamusal-Toplumcu İSİG Hizmet Sunum Modeli” sunumu için tıklayınız.

“İstanbul Tabip Odası Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerine Bağlı Çalışan İşyeri Hekimlerinin Çalışma Yaşamı” sunumu için tıklayınız.