.........hor_line.gif (176 bytes)
.
left_cell4.gif (534 bytes)

 

22 Mart 2001

 

 

            Bilindiği gibi ülkemizin farklı kentlerindeki cezaevlerinde açlık grevleri devam etmektedir. Türk Tabipleri Birliği uzun süredir devam eden açlık grevlerinin ulaştığı noktada, 21 Mart 2001 tarihinde, Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Cengiz Soydaş’ın açlık grevine bağlı ölümü üzerine  kamuoyuna aşağıdaki değerlendirmeyi iletir.

            “Türk Tabipleri Birliği, bir hekim örgütü olmanın sorumluluğuyla başlangıcından bugüne kadar açlık grevleriyle ilgili olarak bir sorumluluk ve duyarlılık içindedir. Çünkü hekimlik sağlığın korunması kadar aynı zamanda hastaların acı ve sıkıntılarını bire bir yaşayan, gözlemleyen ve çare bulmaya çalışan bir meslektir. Bu duyarlılığın da bir gereği olarak, yaşamın değeri, bireysel ve toplumsal acıların azaltılmasını ısrarla talep eder, çaba harcar”. Açlık grevlerinin sürdüğü kentlerdeki meslektaşlarımızın aktardıkları ile biliyoruz ki, açlık grevi yapanların pek çoğunun klinik tabloları ağırlaşmış ve hayati tehlike eşiğine gelinmiştir. Tıbbın olanaklarının büyük ölçüde sınırlandığı bu durumda, biz hekimler bu önlenebilir ölümlere tanıklık etmek istemiyoruz.  Ve insanı esas alan çözümlerin ortaya çıkarılmamasındaki ısrarı kabul etmiyoruz.

            Daha önce de açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi başta hükümet ve ilgili bakanlıkların esas çabayı göstermesi gerekenler olduğunu belirterek,   herkesi çözüm için çaba harcamaya çağırıyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ

 

Ana Sayfa

.

Sayfa Başı

Başa Dön

. . . .