Ana Sayfa | Eski Sayılar

Nusret Hoca'yı andık...


Prof. Dr. Nusret Fişek anma törenleri, 3 Kasım 2000 Cuma günü mezarı başında yapılan konuşma ile başladı. Aynı gün Prof. Dr. Hüsnü Göksel'in konuşmacı olduğu  "Cumhuriyetin Sağlığı" konulu konferans gerçekleştirildi. Prof. Dr. Nusret Fişek anısına verilen ödüller, 3 Kasım 2000 tarihinde saat 19:00'da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konser Salonu'nda yapılan törenle sahiplerine verildi.

Nusret Fişek Halk Sağlığı Bilim Ödülü:

Türkiye'de halk sağlığı alanına son yıllar içinde önemli katkıları olan ya da bir dalda bir gelişmeyi sağlayan gerçek ya da tüzel bir kişiyi veya bir grubu ödüllendirerek, halk sağlığı alanındaki çalışmaları güdülemek ve halk sağlığının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1994 yılından beri verilmekte olan bu ödül; 2000 yılında Prof. Dr. Münevver Bertan'a verildi.

Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü:

Türkiye'de halk sağlığı alanına önemli katkıları olmuş, halk sağlığı konusunda iz bırakır çalışmalar yapmış, gerçek ya da tüzel bir kişiyi ya da bir grubu ödüllendirerek halk sağlığının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1991 yılından bu yana verilmekte olan bu ödül;

2000 yılında Prof. Dr. Ayşe Baysal ve Prof. Dr. Yusuf Öztürk'e verildi.

Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü:

"Sosyalleştirme Yasası"nın ruhuna uygun bir şekilde ve olanakları ölçüsünde; başarılı bir ekip hizmeti veren, entegre sağlık hizmeti sunan, bölgesindeki toplumla kaynamış sağlık ocaklarını kamuoyuna duyurarak bütün sağlık ocaklarını daha iyi hizmet vermek yönünde özendirmek amacıyla 1991 yılından beri verilmekte olan bu ödül; 2000 yılında Şırnak Balveren Sağlık Ocağı, Antalya Merkez 17 No'lu Dt. H. Selahattin Topçu Sağlık Ocağı, Trabzon 4 No'lu Merkez  Sağlık Ocağı'na verildi.

Ödül töreni sonrası artık gelenekselleşen "Barış" dinletisinde Armağan Erman-Elif Gamze Büyükkayıkçı ikilisi dinleyenlere çok keyifli anlar yaşattılar.

4 Kasım 2000 Cumartesi günü TTB Merkez Konseyi toplantı salonunda yapılan oturumda "Türkiye'de Sağlığın Durumu", "Türkiye'de Halk Sağlığı Uzmanı Olmanın Sorumluluğu", "Halk Sağlığı Uzmanlık Eğitimi" konuları halk sağlığı uzmanı ve asistanlarının ağırlıklı katılımının olduğu bir toplulukça tartışıldı. Sonrasında gerçekleştirilen grup çalışmaları sonrasında raporların sunumu yapılarak toplantı sona erdi.