STED.......STED Kapak

.........
 
 
 
Sted'den


 Merhaba,
 Yaklaşık bir aydır tatlı bir koşuşturma yaşıyoruz. Mithatpaşa'dan, Maltepe'deki yeni binamıza yaklaşık on yılın yerleşmişliğini, birikimlerimizi sırtlayıp yeni umutlarla, içimiz kıpır kıpır, güle oynaya taşındık. 
 Bu akşam Türk Tabipleri Birliği'nin yeni binasında ilk toplantımızı yapacağız. Geçen hafta Salı günü toplantımızı yapamamıştık. Toplantının yapılamayacağını bile bile, tek tek hepimiz yılların alışkanlığıyla bir "kolay gelsin" demek için bile olsa TTB'ye uğramadan edemedik. O koşuşturmanın içinde gerçekten çok yorulan TTB çalışanlarına Mehmet'in güler yüzüyle getirdiği bir demet çiçek, TTB ortamına bahar esintisi getirdi. Yeter'in “bakın çiçeklerime" sevinci gözlerinde parıldıyordu. Dileriz ki emeklerimizle bu yenilenme çiçeklenerek sürüp gitsin, özlemlerimiz hiç solmasın.
Bulmaca yanıtlarının arkasına değerlendirme formunun konulmasının çok doğru bir iş olduğunu katkılarınız bize gösterdi. Yapıcı eleştirileriniz, dergide yer almasını istediğiniz konular listeniz, bizler için çok değerli. İsteklerinizin bir bölümüne bire bir karşılık vermek durumunda kalıyoruz. Değerlendirme formlarına telefon numaralarınızı ve varsa e-posta adreslerinizi de eklemeniz iletişim kolaylığı sağlayacak. 
 Her yıl Ocak sayımızda dergimizin yazım kurallarını yayınlıyoruz. Bu yıl çok önemli yenilikler yaptık. Yazarlarımızdan yazılarının Türkçe ve İngilizce özetlerini ve üç anahtar sözcük istemiştik. Dergimizin içeriğine, bir derginin sınırlarını zorlayan hedeflerine uygun yazılar yazmanın ne kadar büyük emek gerektirdiğini biliyoruz. Çok yakında geçen sayılarımızda da söz ettiğimiz öncelikle dergimizde yer alan yazılardan oluşan, ancak Genel Pratisyenlik Enstitüsü’nün 16 eğitim modülünün olgunlaşmasıyla birinci basamakta gereksinim duyduğumuz bilgilere internet aracılıyla hızla ulaşabileceğimiz bir arama motorunun çalışmalarını sizlere müjdelemek istiyoruz. Birinci basamak için hazırlanan yazıların iletişimin bütün kanallarını kullanarak alana ulaşmasını hedefliyoruz. 
 Bu sayımızda yeralan “Hekimlik ve İşkence” yazımızın sunumu, özetlere yer verilmesi konusunda görüşlerinizi bekliyoruz. Dergimizin uluslararası yayın ilkelerine uyum süreci sizlerin katkılarıyla yön kazanacak. 
 Abonelerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Baskı sayımız istekleri karşılamakta yetersiz kalıyor. Dergimize hekimlerin yanı sıra diğer sağlık çalışanları ve özellikle tıp fakültesi son sınıf öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Posta giderleri bile (dergi başına 350.000 TL) tek başına büyük gider. İki sayıyı bir arada göndererek posta giderini yarı yarıya düşürmeye çalışıyoruz. Ancak basılmış dergi sonra ki ayın dergisini beklediğinden sizlere ulaşmakta gecikiyoruz. Bu konuda da görüşlerinizi bekliyoruz. 
 Bilimsel ve dostça kalın.

....................................................