Halkevleri, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 9’uncusunu verdiği Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri’ni 21 Şubat 2021 günü çevrimiçi bir ödül töreni ile sahipleriyle paylaştı.

Törende Dayanışma Ödülleri’nden biri de pandemi ile mücadelede yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve tüm sağlık çalışanları adına Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) verildi.

Törende kısa bir konuşma yapan TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, pandemi ile mücadelede yaşamını yitiren 380 sağlık çalışanını anarak sözlerine başladı. “Her ne kadar hüzünlüysek de geleceğe yönelik umutlarımızı da koruyoruz” diyen Bulut, sağlık, kent, çevre, barınma, kadın gibi başlıklarda birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. Bulut, TTB olarak ödül bilgisini Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ailesine ileteceklerini de sözlerine ekledi.