Reklam
Şiddetle Başa Çıkmak
25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri PDF  Array Yazdır Array  e-Posta
Pazartesi, 09 Kasım 2009 09:16

Sevgili Kadınlar,

25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri çerçevesinde birlikte düşünmek, tartışmak, güçlenmek ve dayanışmak için ATO Kadın Komisyonu ile Ankara SES Kadın Komisyonu olarak 17 Kasım'da ortak bir film gösterimi düzenliyoruz.

FİLM: Gözlerimi de Al

YER:  TTB

GÜN: 17 Kasım 2009 Salı

SAAT: 18.00

ADRES: TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ
             GMK Bulvarı Şehit Daniş Tunalıgil Sok. No: 2 Kat: 4

06570 Maltepe ANKARA/TÜRKİYE
             Telefon: (0 312) 231 31 79 (pbx) Faks: (0 312) 231 19 52-53

Gözlerimi de Al
Te Doy Mis Ojos

Romantik / Dram
10 Haziran 2005
Icíar Bollaín
Icíar Bollaín , Alicia Luna
Carles Gusi
Alberto Iglesias
2003, İspanya , 116 dk.

Laia Marull (Pilar) , Luis Tosar (Antonio) , Candela Pena (Ana) , Rosa Maria Sardà (Aurora) , Kiti Manver (Rosa) , Sergi Calleja (Terapist) , Nicolás Fernández Luna (Juan) , Elisabet Gelabert (Lola)

Benzer konuları ele alan birçok filmin aksine "Gözlerimi de Al", işleyişiyle olsun, tarafsız bakışıyla olsun, klişe olay örgüsüne uymuyor. Film, dayak faslı bittikten sonra başlıyor. Sakinleştiğinde bile kendini tutamadığı belli olan Antonio, eşi Pilar evi terkedip küçük oğullarıyla beraber kız kardeşi Ana'nın evine yerleşince önce kapılarda yalvarır. Çabaları işe yaramayınca kapıları yumruklar, ama bu da bir sonuç vermeyince kendi isteğiyle psikolojik yardım almaya karar verir. Antonio'nun tam karşıtı olan, Ana'nın sevimli İskoçyalı nişanlısına, kendini anlamayan arkadaşlarına ve annesine rağmen Pilar, artık değiştiğine inandığı için kocasını affeder. Sonuç tahmin ettiğimiz gibi mi olacaktır, yoksa mutlu sona mı varırız? Antonio'nun iddiaları mı baskın çıkacaktır, yoksa Pilar'ın inancı mı?
Evlilik içi şiddeti alışılmadık bir bakış açısıyla tartışan, eleştirmeksizin ama muğlak noktaları da gözden kaçırmaksızın gerçeği arayan "Gözlerimi de Al", başta İspanya olmak üzere, gösterildiği her ülkede büyük ses getirdi.