Reklam
Şiddetle Başa Çıkmak
Suruç’u Kınadı Diye Doktora ‘Meslekten Men’ İstediler PDF  Array Yazdır Array  e-Posta
Cuma, 20 Kasım 2015 12:44
Suruç Katliamı protestosuna katılan 8 doktor hakkında meslekten men cezası kararı alındı. Doktorlar hakkında son kararı Sağlık Bakanlığı verecek.
Suruç Katliamı'nı kınayanlara yönelik yıldırma operasyonları sürüyor. Hakkında soruşturma açılan ve bu süreçte görevden uzaklaştırılan Ağrı Tabip Odası Başkanı Dr. Ulaş Yılmaz’a, “IŞİD ve işbirlikçi AKP’nin Suruç Katliamı'nı kınıyoruz” ana pankartıyla Suruç Katliamı'nı kınayan basın açıklamasında yer aldığı için “meslekten men” cezası verildiği ortaya çıktı.

Kararın henüz tebliğ edilmediğini söyleyen Yılmaz, “Son kararı Sağlık Bakanlığı verecek. Türkiye’nin her yerinde olay kınandı. Ağrı’da olanlar valinin özel tasarrufu. Sindirme politikası uygulanıyor. Belediyenin HDP’de olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz” diye konuştu.

33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamının ardından, olayı kınama amaçlı basın açıklamalarına katılan kişilere yönelik baskılar sürüyor. Tüm Türkiye’de katliamla ilgili açıklamalar yapılmasına karşın özellikle Ağrı’da başlayan soruşturmalar, valiliğe bağlı disiplin kurulunun verdiği meslekten men cezalarına kadar ulaştı.

Ulaş Yılmaz, kendisiyle birlikte toplam 8 kişi için, valiliğe bağlı disiplin kurulundan “meslekten men” cezası çıktığını kaydetti. 3’üne kararın tebliğ edildiğini söyleyen Yılmaz, “Disiplin kurulu 8 kişi için meslekten men yönünde karar bildirdi. Ancak ben dahil 5 kişiye karar halen tebliğ edilmedi” dedi.

kaynak: hekimedya.com/13.11.2015