Reklam
Şiddetle Başa Çıkmak
Yedikule Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi EA Hast.'nde Hekime Şiddet PDF  Array Yazdır Array  e-Posta
Salı, 21 Eylül 2010 12:03

09.09.2010 tarihinde Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Gögüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöbetçi hekim olarak görev yaptığı sırada Dr. Emine KAMİLOĞLU'na yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir.

Bayramın 1. gününe denk gelen tarihte, genel durumu oldukça kötü olan bir hasta Acil olarak hastaneye getirilerek hemen yatışı yapılmış, ancak yatırıldıktan 15-20 dk. hasta vefat etmiştir. Bunun üzerine hasta yakınları Dr. KAMİLOĞLU'na saldırmış ve hastanın eşi tarafından, kafası yatak kenarındaki demire vurularak darp edilmiştir.

Olayda özel güvenlik görevlilerinin büyük ihmali olduğu tespit edilmiş olup bununla ilgili tutanak ektedir.

Kontrollü olarak yedi gün iş göremezlik raporu Dr. KAMİLOĞLU'nun olayı Odamıza bildirmesi üzerine kendisine hukuki destek sağlanmıştır.

Son dönemlerde ciddi bir artış gösteren meslektaşlarımıza yapılan tüm saldırıları, Dr. KAMİLOĞLU gıyabında şiddetle kınıyor, bir daha benzer durumların yaşanmaması dileğiyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İstanbul Tabip Odası