Reklam
Şiddetle Başa Çıkmak
KADIN HEKİM SALDIRIYA UĞRADI PDF  Array Yazdır Array  e-Posta
Pazartesi, 13 Eylül 2010 06:30
08 Eylül 2010 Çarşamba günü Kocaeli Suadiye Sağlık Ocağında görevli Dr. Ferayi Özdemir Ceylan “TTB Alo Şiddet Hattından” arayarak saldırıya maruz kaldığını belirtmiştir. Kendisine yapılması gerekenler ve hukuksal hakları konusunda bilgilendirme yapılarak durum derhal Kocaeli Tabip Odası başkanlığına iletilmiştir.

Kocaeli Tabip Odası hekimle irtibata geçerek hukuksal ve tıbbi destek sağlamış ve bu konuda 15 Eylül 2010 tarihinde saat 12.30 da Suadiye Sağlık Ocağı önünde basın açıklaması yapacaktır.

Olayın içeriği aşağıdaki haberde yazıldığı gibi olmasa da şiddet olayının ve şiddete başvuran kişilerin durumu ve gelinen nokta açısından okunmasında yarar bulunmaktadır.

Ayrıca Kocaeli Sağlık Müdürlüğü olaya yeterince ilgi göstermemiş ve hekimin hakları konusunda kayıtsız kalmıştır.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle birlikte TTB Şiddete Sıfır Tolerans Çalışma Gurubu olarak her zaman hekimlere yönelik saldırılara karşı olduğumuzu bir kez daha yineleriz.

Türk Tabipleri Birliği

Şiddet Sıfır Tolerans Çalışma Gurubu

BİZİM KOCAELİ GAZETESİ / HABER

Kocaelispor Kulübü'nün eski yöneticilerinden Halim Koca, Suadiye Sağlık Ocağı'na yeni atanan Dr. Ferayi Özdemir Ceylan'ı tekme tokat dövdü.

DOKTORUN İLK GÜNÜYDÜ
Düzce`den ‘eş` durumu nedeniyle Kartepe`ye bağlı Suadiye Sağlık Ocağı`na atanan Dr. Ferayi Özdemir Ceylan, yeni görev yerinde ilk mesai gününde, sağlık ocağı personelinin gözü önünde dayak yedi. Dr. Ceylan`ı tekme tokat döven kişi ise Kocaelispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği`nden iki hafta önce istifa eden, Köseköy`deki Atık Kağıt Plastik ve Cam Geri Dönüşüm Fabrikası`nın sahibi Halim Koca çıktı.

SAÇINDAN TUTUP FIRLATTI
İddialara göre olay şöyle gelişti: Dr. Ferayi Özdemir Ceylan, çalışma arkadaşlarıyla birlikte sağlık memuru odasındayken Halim Koca içeri girerek "Reçetesiz diye iğneyi yapmamışsınız lan, burayı tepenize yıkarım" şeklinde bağırmaya başladı. Koca, kendisini sakinleştirmeye çalışan Dr. Ferayi Özdemir`i saçından tutup yere fırlattı, tekrar saçından tutup kaldırdı, tokat attıktan sonra boğazına sarıldı.

SİLAH VE BIÇAK İSTEDİ
Bununla da yetinmeyen Halim Koca, veri giriş elemanının kolundan tutup sürükleyerek “İğne yapacaksın” diye bağırdı. Enjeksiyon odasında çocuğuna zorla iğne yaptıran Halim Koca, sağlık memurunun odasını da darmadağın etti. Koca’nın elinden kurtulan personel hemen polisi aradı. Bu arada Halim Koca da yanındaki kişiye bağırarak arabadan silahını ve bıçağını getirmesini istedi.

Halim Koca konuştu:GENE YAPARIM”

“Olay günü eşim aradı ve çocuğumun 40 derece ateş içinde olduğunu söyledi. Hemen şoförümü gönderdim, eşimi ve çocuğumu Suadiye Sağlık Ocağı`na götürdü. Öğle paydosuna denk geldiği için iğne vurmamışlar. O sırada eşim beni aradı ve durumu anlattı. Sağlık ocağına gittim, içeride tam 6 hemşire oturuyor. Bir hemşire “Bize işimizi öğretme” deyip üzerime saldırdı. Gömleğimin düğmelerinin hepsi koptu. Eşim dahil hiçbir bayana bugüne kadar el kaldırmadım. O hemşireye tekme tokat vurdum. İlk kez bir bayana vurdum. Aynı durumla karşılaşsam yine aynısını yaparım.”