PROF.DR. GÖKSEL KALAYCI'NIN ÖLDÜRÜLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ (İSTANBUL TABİP ODASI)

İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS CERRAHİ ANABİLİMDALI BAŞKANI

PROF.DR. GÖKSEL KALAYCI'NIN ÖLDÜRÜLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ

11/11/2005

Son zamanlarda hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ne yazık ki iyice arttı. Mesleğini layıkıyla yapmaya, hastalarına özenle hizmet etmeye çalışan meslektaşlarımız hemen her gün acil servislerde, polikliniklerde hastane bahçelerinde saldırıya uğruyor.

Bu saldırıların son kurbanı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı oldu.

Prof. Dr. Kalaycı bu sabah saat 08.45 sıralarında İstanbul Tıp Fakültesi otoparkına arabasını park etmekteyken uğradığı silahlı bir saldırı sonucu vücuduna isabet eden on kurşunla hayatını kaybetti.

Bu hunharca saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Güvenliğin özel bir şirket tarafından sağlandığı Hastanenin en kalabalık olduğu saatlerde fakülte bahçesinde bir meslektaşımızı acımasızca kurşun yağmuruna tutan katiller ellerini kollarını sallayarak kaçtılar.

İstanbul Tabip Odası ve İstanbul'lu hekimler olarak Prof. Dr. Göksel Kalaycı'yı öldüren katilleri nefretle kınıyoruz.

Başta İstanbul Emniyet Müdür olmak üzere bu şehrin güvenliğinden sorumlu bütün yetkililere sesleniyoruz:

Bütün yaşamını hastalarının sağlığına adamış örnek bir bilim insanının katilleri bir an önce yakalanıp adaletin önüne çıkarılmalı ve işledikleri alçakça cinayetin cezasını çekmelidirler.

İstanbul Tabip Odası olarak konuyu ısrarla takip edeceğimiz bütün kamuoyuna duyururuz.

İSTANBUL TABİP ODASI