Dünya Tabipler Birliği Başkanı’ndan tüm hekimlere mesaj

Dünya Tabipler Birliği (World Medical Association – WMA) Başkanı Dr. Miguel Jorge, COVID-19 pandemisi sürecinde ön saflarda görev yaparak tüm hastaların tedavisi için uğraş veren tüm hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik teşekkür ve destek mesajı yayımladı.

Dünyanın birçok yerinde alınmış olan önlemlerin hastalığın yayılmasını yavaşlatmayı ve sağlık hizmetlerinin kapasitesinin aşılmadan yürütülmesini amaçladığını belirten Jorge, tedbirlilik ilkesinin esas olduğunu belirterek alınan önlemlere uymanın mutlak bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. Pek çok önlemin eleştirildiğini ve sorgulandığını belirten Jorge, eleştirel analiz ve değerlendirmelerin gerekli olduğunu ancak bunun daha sonra yapılacak bir iş olduğunu belirtti.

Jorge ayrıca, pandemi krizinin yanlış ve yanıltıcı haber ve mesajlar için bir üreme alanı haline geldiğine dikkat çekerek, “Lütfen, özellikle sosyal medyada yayılanlar başta olmak üzere tüm mesajlara son derece titiz ve kuşkucu biçimde yaklaşın. İletişiminizden önce, bilimsel bilgiyi, basireti ve yargıda sağlamlığı gözetin. Aynısı, önleme ve tedavi konusunda yapılacak tavsiyeler için de geçerlidir” mesajını iletti.

Dr. Miguel Jorge’nin mesajının tam metni için tıklayınız.

Mesajın orijinali için tıklayınız.