Çal─▒┼čma ve Sosyal Güvenlik Bakanl─▒─č─▒’n─▒n, 6331 say─▒l─▒ ─░┼č Sa─čl─▒─č─▒ ve Güvenli─či Kanunu uyar─▒nca sahip oldu─ču, i┼čyeri hekimlerinin çal─▒┼čma yerleri ile çal─▒┼čma saatlerine ili┼čkin bilgileri Türk Tabipleri Birli─či ve tabip odalar─▒ ile payla┼čmas─▒ gereklidir. Odalar─▒n, hekimlerle/üyeleriyle ilgili bilgilere sahip olmas─▒, 6023 say─▒l─▒ Türk Tabipleri Birli─či Yasas─▒ uyar─▒nca üstlendi─či görevleri yerine getirebilmesi için zorunludur.

Bakanl─▒─ča yap─▒lan yaz─▒l─▒ ba┼čvurular ve Genel Müdürlük ile yap─▒lan görü┼čmeler, bu bilgilerin payla┼č─▒lmas─▒ bak─▒m─▒ndan sonuçsuz kalm─▒┼čt─▒r. Bunun üzerine, yasal kurallar ile Dan─▒┼čtay ve idare mahkemesi kararlar─▒ gere─čince TTB ve odalarla payla┼č─▒lmas─▒ gereken i┼čyeri hekimleri bilgilerinin payla┼č─▒lmamas─▒ i┼čleminin yürütmesinin durdurulmas─▒ ve iptali için Merkez Konseyi taraf─▒ndan, Ankara ─░dare Mahkemesinde dava aç─▒ld─▒.

─░lgili belgeler

·         Talep yaz─▒s─▒