Cizre'de Doktorlar Şiddete Karşı İş Bıraktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde özel bir hastanenin müdürü Ferhat Zaman maaş konusunda tartıştığı göz doktoru Anıl Resmi'ye saldırdı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Dr. Resmi, görevinden istifa ederken, hastanenin doktorları iş bırakma eylemi yaptı.

Şırnak Tabip Odası tarafından 16 Ocak 2014 tarihinde hastane önünde yapılan basın açıklamasında sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınandı. Şırnak Tabipler Odası Başkanı Azad Karagöz yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlçemizde faaliyet gösteren özel bir hastanede; hastane müdürü tarafından göz uzmanı doktor arkadaşımız Anıl Resmi, fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır. Yıllardır şiddet ve baskı ile göz göre göre yaşamaya alıştırıldık. Hasta yakını, hastadan şiddet gördük. Ancak bu defa şiddet bizzat hastane yöneticisi tarafından uygulandı. Son 10 yıldır sağlıkta uygulanan dönüşüm programlarındaki kalite ve performansa dayalı çalışma koşulları nedeniyle, doktorlar mecburi hizmetini tamamlar tamamlamaz, özel sektöre mecbur bırakılmaktadır. Özel sağlık sektöründe işin ehli olmayanların tamamıyla ticari kaygıyla yöneticilik yapmaları, sağlık kalitesini düşürmekte, hem de sağlık çalışanları açısından çalışılmaz hale getirmekte, modern kölelik dayatılmaktadır. Bugün de hekim arkadaşımızın yaşadığı şiddet olayı gibi; sağlık ehli olmayan bir hastane yöneticisi tarafından fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır."

Aylardan beri ücret alamadıklarını, istifa etmek istediklerini ama hastane yönetiminin kabul etmediğini belirten Dr. Anıl Resmi ise şunları söyledi: "İstifa etmek ve maşlarımızı isteğimden dolayı hastane müdürü bana sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Bunun için suç duyurusunda bulundum ve hastaneden istifa ettim".