ATO’dan sembolik mezuniyet töreni?

Cezaevinde olmaları sebebiyle üniversitelerindeki mezuniyet törenlerine katılamayan tıp öğrencileri için 17 Ocak’ta Ankara Tabip Odası’nda sembolik bir diploma töreni düzenlendi.

ATO Başkanı Prof. Dr. Özden Şener’in açılış konuşmasıyla başlayan törende mezuniyet konuşmasını TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen yaptı. Daha sonra Prof. Dr. İskender Sayek’le birlikte Hekim Andı’nı okuyarak yemin eden yeni mezun hekimler, törene katılanlar tarafından uzun uzun alkışlandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Birhat Şimşek’e diplomasını Hacettepe ÜTF’den Prof. Dr. Nural Kiper verdi. Mezunlara ayrıca ATO hatıra heykelciği, mezuniyet hediyesi kitap ve ATO üyelik belgesi verildi.

“Yemin ettikten sonra hekim olduğumu anladım”

Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından tören sona erdi.

Sağlık emekçilerine yönelik olarak 06 Haziran 2012’de 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve “Parasız sağlık ve eğitim” sloganı attıkları ve mitingde halay çektikleri gerekçe gösterilerek 6 ay boyunca cezaevinde tutulan tıp ve sağlık öğrencileri, bu süre boyunca fakülteye devam edemedikleri için dönem arkadaşlarından geç mezun olmuş ve Haziran ayında gerçekleştirilen mezuniyet törenlerine katılamamışlardı.