Dr. Merih Şanlı ve Dr. Ahmet Aras Tahliye Edildi.

altAralarında Dr. Merih Şanlı ve Dr. Ahmet Aras’ın da bulunduğu, 5′i tutuklu 17 KESK üye ve yöneticisinin yargılandığı davanın ilk duruşması 3 Temmuz 2013 tarihinde Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

4 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan SES Hatay Örgütlenme Sekteri Dr. Merih Şanlı ve SES Hatay Eski Şube Başkanı Dr. Ahmet Aras’ın da aralarında bulunduğu 5 yönetici ve üye tahliye edildi.

Duruşma öncesi, KESK Adana Şubeler Platformu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, SES ve Eğitim-Sen merkez yöneticileri, Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen, Adana Tabip Odası üyeleri ile CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, Refik Eryılmaz ve Mehmet Şeker’in de aralarında bulunduğu KESK üyeleri, Atatürk Parkı"nda bir araya gelerek, duruşmanın görüleceği Adana Adliyesi"ne yürüdüler ve basın açıklaması yaptılar.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında ise mahkeme heyeti tutuklu bulunan 5 kişinin tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.