İzmir'de Sağlık Hizmeti Sunan Meslektaşımıza Polis Saldırısı

alt2 Haziran Pazar akşamı Taksim Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olarak gerçekleştirilen gösterilerde yaralanan yurttaşlarımıza ilk yardım hizmeti sağlayabilmek amacıyla İzmir Tabip Odasında oluşturulan İlk yardım Eşgüdüm Merkezi’nde gönüllü olarak çalışan meslektaşımız Dr. Özlem Aydın’a Tabip Odası’nın kapısında bir polis memuru tarafından kafasına copla vurulmak suretiyle saldırı gerçekleştirilmiştir.

Başka illerde de bu süreçte sağlık hizmeti sunanlara yönelik saldırı noktasına gelen bu polis şiddetini kınıyor, bu ülkeyi yönetenleri ve polisi uluslararası hukuk kurallarına uygun hareket etmeye davet ediyoruz.

Konuyla ilgili İzmir Tabip Odasının yapmış olduğu açıklama aşağıdadır.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ

Şiddetle Kınıyoruz !

Sizlerin de bildiği ve yakından izlediği gibi ülkemiz yoğun bir eylemlilik süreci içindedir. Ne yazık ki, orantısız ve yersiz polis müdahalesi bu sürecin bir parçasına dönüşmüştür. Gerçek görevleri toplumsal etkinliklerin güvenliğini sağlamak olan güvenlik güçleri kadın, genç, çocuk farkı gözetmeksizin tüm yurttaşlarımızı hedefe koymaktadır.

Bu bağlamdaki saldırganca tutum savaşta bile dokunulmazlığı olan hekim ve sağlık görevlilerine de yönelmektedir.

2 Haziran pazar akşam saatlerinde İzmir Tabip Odası"nda oluşturulan ilk yardım eşgüdüm merkezinde gönüllü olarak bulunan meslektaşımız Dr Özlem AYDIN hiç gerek ve neden yokken polis şiddetine uğramıştır. Polis tarafından copla kafasına vurulan meslektaşımız fiziksel zarar görmüş ve bu durumu adli tıp raporu aracılığıyla tutanak altına alınmıştır.

Tek amacı toplumsal olaylarda yaşanabilecek olumsuzluklardan etkilenmesi olası yurttaşlara yardım eli uzatmak olan meslektaşımız bu bağlamda güvenlik güçlerinden kolaylık yerine şiddet görmüştür.

Bu kabul edilemez olayı kınadığımızı ve gerçekleştirenlerin belirlenmesi için çabalarımızın sürdüğünü kamuoyuna aracılığınızla duyururuz.

İZMİR TABİP ODASI