Binler 4+4+4'ü durduracağız diye haykırdı

alt4+4+4 eğitim sistemine karşı, bileşenleri içinde İstanbul Tabip Odası’nın da yer aldığı İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu, DİSK, KESK, TTB, Halkevleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Beşiktaş Çarşı Grubu, Sosyal İş ve Hava-İş Üyesi işçiler ve çok sayıda öğrenci, veli ve öğretmen 5 Eylül 2012 Çarşamba günü Taksim Meydanı’nda biraraya geldi.

“Çocuklarımıza, okulumuza, geleceğimize, eğitime sahip çıkıyoruz, 4+4+4’ü durduracağız” pankartı arkasında yürüyen binlerce kişi “Eğitim haktır satılamaz”, “AKP elini eğitimden çek”,  sloganları atarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Eylem lise önünde yapılan oturma eylemi ile devam etti.

Basın açıklamasını etütlü beslenmeli okulların kapatılmasına karşı mücadele eden velilerden Hüseyin Kaygın okudu. Kadınların eğitim hakkının elinden alındığının, bu yasayla ayrımcılık yapıldığının altını çizen Kaygın, yasanın meşru olmadığını söyledi ve herkesi 5,5 yaşındaki çocuklarını okula göndermemeye çağırdı. Hüseyin Kaygın, okulların açılmasına sayılı günler kalmış olmasına rağmen Türkiye genelinde 4+4+4 eğitim sistemini durdurmak amacıyla meydanlara çıkılacağına vurgu yaparak ve Eğitim-Sen’in 15 Eylül’deki eylemine katılmaya çağırdı.

Emek ve meslek örgütleri adına konuşma yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ise yaptığı konuşmada, hekimlerin ay tartışmasına dair bilimsel görüşünü bir kez daha tekrarladı ve “72 ayın altındaki çocukların yeri ana sınıfıdır” dedi.

Bir öğrenci velisi Duygu İlgün “Onların çocukları sıcak yataklarında uyurken bizim çocuklarımız gecenin ayazında okul yoluna düşecek, olan yine yoksulun çocuğuna olacak” dedi. 4+4+4’ün pedagojik katliam olduğunu söyleyen İlgün, “Çocuklarımızla oyun hamuru gibi oynayanların oyunu sona erecektir” diye konuştu. En çok kadınların 4+4+4’e karşı çıkması gerektiğinin altını çizen İlgün, “Çünkü 4+4+4 çocuk gelinler yaratacaktır” dedi. İlgün son olarak Ömer Dinçer’e seslendi: “Sen Çalışma Bakanı iken güzel öldüren Bakan, çocuklarımızın geleceğini öldüremeyeceksin.”

Fotoğraflar için...