Türk Tabipleri Birliği’nce yayımlanan Tıp Dünyası gazetesinin Ekim 2017 sayısı çıktı.

Tıp Dünyası’nın yeni sayısında Sağlık Bakanlığı teşkilat yasasında Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile yapılan değişiklikler ve Kamu Hastane Birlikleri’nin kaldırılması geniş boyutlarıyla ele alınıyor.

Hizmete giren şehir hastanelerinden Mersin, Isparta ve Adana Şehir Hastaneleri’nde son durumu içeren haberlere yer verilen sayıda, şehir hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının ve hastaların yaşadığı sorunlar gündeme getiriliyor.

Sağlık alanında artan şiddete ilişkin haberler ne yazık ki değişmeyen yerini korurken,  son dönemde Türk Tabipleri Birliği (TTB) gündeminde yer alan gelişmeler yeni sayıda yer alıyor.

Tıp Dünyası’nın pdf formatına ve Ekim sayısında öne çıkan bazı haberlere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel’in yazısı
Kamu Hastane Birlikleri Modelinin İflası ve Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısında Değişiklikler

Sağlık Bakanlığı teşkilat yasasında değişiklikler
Başarısızlığın belgesi!

Sağlıkta şiddet
Kamuoyunu sessiz kalmamaya davet ediyoruz

Şehir hastaneleri
Uzak, yorucu, işlevsiz!

Adana Çocuk Hastanesi’nin kapatılmasına tepki

Isparta Şehir Hastanesi’nde Akfen ağırlığı

Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda değişiklik taslağı
Müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesine tepki

İklim değişikliği… Prof. Dr. Necati Dedeoğlu’nun yazısı
Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız

İşyeri hekimlerinin mesleki bağımsızlıkları
Meslek hastalığı tanısı koymak, işten atılma sebebi!