Diyarbakır Tabip Odası’nca 1996 yılından bu yana verilen Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü bu yıl Barış İçin Akademisyenler ve Tahir Elçi’ye verildi.

Ödül töreni, 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında, 19 Mart 2016 günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. TTB adına Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in katıldığı törene, demokratik kitle ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.

28 Kasım 2015 tarihinde, Diyarbakır’da basın açıklaması yaptığı sırada katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi adına ödülü aile avukatına sunuldu. Elçi’nin ödülünü TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp verdi.

Barış İçin Akademisyenler adına ödül Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na sunuldu. Hamzaoğlu’na ödülü Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay tarafından verildi.

Hamzaoğlu, burada yaptığı konuşmada bu ödülü tüm akademisyenler adına aldığını ve akademisyenler olarak toplumun vicdanı, barışın sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.