STED.......STED Kapak

..
 
 
 
Sted'den


 Merhaba,
 Sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda dergimizi alanın gereksinimlerini karşılamaya çalışan, yeni iş tanımları yapan kısacası birinci basamak sağlık hizmetlerinin gerçek sahiplerinin söz sahibi olacağı bir yakın gelecek inancıyla hazırlıyoruz.
 Dergimizin sizlere zamanında ulaşması için yaklaşık iki yıldır sürdürdüğümüz çalışmanın sonucunu elde ettik. Temmuz sayımızın ön hazırlıklarını Mayıs ayının son haftasında yapmak bizleri çok heyecanlandırıyor. Dergimizin zamanı yakalaması, içeriğiyle daha yoğun uğraşmamızı olanak sağlıyor. Dergimizin içeriğini oluştururken gereksinimler kadar, alanın özgünlüklerinin de vurgulanması gerekliliğinden yola çıkarak birkaç sayıdır alanımıza özgün araştırma yazılarına dergimizde yer veriyoruz.  
 Dergimizde yer verdiğimiz araştırma yazılarını çok önemsiyoruz. Yazıların içeriği kadar, birinci basamakta yapılabilecek araştırmalar için örnek oluşturmasını da gözetiyoruz.
 "Enfeksiyonun Önlenmesinde Önemli Bir Basamak: Denetimin” yazısı örnek bir yazı. Tıp ortamına katkı yapmak varolan sağlık parametrelerini belirlemek için bu yaklaşımla alanımızda kolaylıkla araştırmalar yapabiliriz. Bu konuda sizlerin projelerinizi bekliyoruz. Üniversitelerden gereken desteğin sağlanması, işbirliğinin oluşturulması için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Yapılabilecekleri yüksek sesle düşünmekte, bu düşüncelerimizi paylaşmakta yarar görüyoruz.
 Bu sayımızda Dr. Oğuz Şenbil’in hazırladığı “Kuduz: Korunma ve Kontrol“ yazısını okuduktan sonra kendimizi sınamak için yazarımızca hazırlanan çoktan seçmeli soruları sunuyoruz. Bu yıl yazı kurallarımızda bir yenilik yaparak yazarlarımızdan deneme testlerini de yazılarının sonuna eklemelerini istemiştik. Değerlendirmelerinizi bekliyoruz.
 Dergimize tıp fakültesi öğrencileri büyük ilgi gösteriyor. Yakın gelecekteki meslektaşlarımızla bugünden iletişim kurmak bizlerin sorumluluğunu bir kat daha arttırıyor. Temmuz sayımızda "Tanınız Nedir?" sürekli sayfamızda İstanbul Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencileri Stj. Dr. Betül Tiryaki ve Stj. Dr. Gönenç Kocabay'ın hazırladıkları olguyu yayınlıyoruz. Arkadaşlarımızın bu heyecanına yürekten katılıyoruz. Sağlık ortamında gördüğümüz olguları birlikte tartışmak, tanı ve tedavi alanındaki gelişmeleri gözden geçirmek için katkılarınızı bekliyoruz.
 Sizlerden gelen sağlık ocağı ve günlük yazıları bizleri çok sevindiriyor. Doğrusu yıllardır tanışlar üzerinden götürdüğümüz bu sürekli sayfalarımızın kendiliğinden sizlerden gelmesi dergimizin "dostça" yaklaşımının paylaşıldığına ilişkin umudumuzu besliyor.
 Dergilerimizi posta giderleri nedeniyle iki sayıyı birlikte gönderdiğimiz için sizlere ulaşmakta gecikiyorduk. Basımevinde bir gecikme olmazsa umarız bu ay Temmuz sayımızı Haziran ayı içerisinde Haziran sayımızla birlikte sizlere ulaştırma şansını yakalayacağız.
 Bilimsel ve dostça kalın.


 Anısı Olan Resimler: 1989, Lice’de bir köy. Deprem sonrası yapılan konutlar. Türkiye’nin ilk topluma dayalı düşük görme/körlük araştırmasını yapıyoruz. Not: Doktor arkadaşlarımız “büyüteçle” denek mi arıyor  dersiniz?
Dr. Füsun Sayek arşivinden.
 

.............................................Başa Dön.....Sayfa Başı