Danıştay 8. Dairesi, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) açtığı davada özel sağlık kuruluşlarında çalışacak olan yabancı uyruklu hekimlerin Tabip Odası’na üyeliğinin zorunlu olduğuna karar verdi.

TTB Merkez Konseyi, konuyla ilgili olarak daha önce, İl Sağlık Müdürlüklerinin farklı görüş ve uygulamalarının standardize edilmesi ve özel sağlık kuruluşlarında çalışacak olan yabancı uyruklu hekimlerin Tabip Odaları’na üye olması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na başvurmuştu. Sağlık Bakanlığı’nın bu talebi reddetmesi üzerine Danıştay 8. Dairesi’nde açılan davada, Sağlık Bakanlığı’nın bu işleminin iptaline karar verildi.

Kararın ardından, TTB Merkez Konseyi Sağlık Bakanlığı’na ve Tabip Odalarına yazı göndererek konu hakkında Danıştay kararı doğrultusunda işlem yapılmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazı için tıklayınız

Tabip Odalarına gönderilen yazı için tıklayınız

Danıştay 8. Dairesi’nin kararı için tıklayınız